Starten voor starters

Als beginnend ondernemer komt er een hoop op je af. Voor elk antwoord dat je krijgt, komen er weer twee of meer vragen naar boven. Gelukkig is er een hoop informatie te vinden op internet en schromen je collega-ondernemers zich er niet voor je om hier en daar een tip te geven. Eigenlijk klinkt de term “Zelfstandig ondernemer” mij dan ook erg gek in de oren. Het begint mij namelijk steeds duidelijker te worden dat je het ondernemerschap helemaal niet alleen doet.

 

Voor mij was een van de mooiste momenten waar dit uit bleek ongeveer anderhalve week geleden; ik kreeg een facebook berichtje van iemand uit hetzelfde vakgebied, die mij feliciteerde met de stap die ik gezet had. Hij gaf mij een paar tips over hoe ik mijn eigen website net iets overzichtelijker kon maken. Het klinkt natuurlijk gek: een websitebouwer die tips nodig heeft, maar het is soms lastig om het enthousiasme, dat je krijgt als je aan de slag gaat voor een cliënt, moet krijgen voor het maken van je eigen website.

 

Voor mijn vragen gebruik ik een aantal bronnen:

 

Voor financiële vragen kun je het meest vinden op forums (deze vind je dan weer op Google).

Voor informatie over belastingen is het ondernemershandboek echt een aanrader. Hierin staat eigenlijk alles wat je moet weten, verspreid over ongeveer 154 pagina’s. (Link:https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/handboek_ondernemen_2018_aa9701z81fd.pdf )

Voor de laatste nieuwtjes in ZZP-land vind ik ZZP Daily een erg goede bron (Link: https://zzpdaily.nl/)

 

De komende tijd zal ik mijn proces met jullie delen en sta er voor open om jullie vragen te beantwoorden. Een kleine disclaimer: Ik moet zelf ook een hoop ontdekken, dus ik zal niet overal een antwoord op hebben.